• My Image
  • My Image
  • My Image

Bilder fra systuen min….
Her kan du se noen eksempler på arbeid jeg gjør for kundene mine.


Januar, Februar 2017
De kommer med den ene brudekjolen etter den andre og aftenkjoler, bunader osv. Men det er allikevel aldri mangel på forespørsler litt utenom det vanlige, blant alle de som tar kontakt med meg.
Nå er det jo slik at jeg ikke har kapasitet til å si ja til alle, men for avvekslingens skyld er det jo litt spennende med noen nye utfordringer nå og da.
Her er et par eksempler, som jeg ble ferdig med den siste måneden. Aldeles ikke noe fantastisk, men de krevde sannelig en god porsjon "kreativt tankearbeid” før jeg kunne gå i gang med de. Derfra ble kartet tegnet under ferden, for å si det slik. Og når kundene mine er kjempefornøyd med resultatet, så er det ikke noe som varmer så godt inne i meg, som smilet fra en fornøyd kunde.

Her er en kurv som et hyggelig ektepar dukket opp med, i håp om at jeg kunne forvandle den til en koselig babykurv for deres kommende barn. De hadde ingen ønsker eller formening om hva som kunne gjøres, og ga meg frie hender til å gjøre hva jeg synes ville gi det beste resultatet. Fantastisk at noen stoler slik på meg :-) , men det legger jo litt av en vekt på skuldrene mine for å måtte lykkes med oppdraget da. 
Ettersom jeg aldri har gjort noe lignende, måtte jeg gå å tygge på den i bakhodet et par uker før jeg satte i gang. Alt må jo kunne taes ifra hverandre med glidelås, knapper og bånd, for å kunne vaskes. Og stoffene må være av god kvalitet, slik at de vaskes igjen og igjen, uten å bli stygge. Jeg synes at en slik nydelig kurv bør kunne brukes om igjen mange ganger i årenes løp, og bli en kjærkommen eiendel i familien, som alltid vekker gode minner når den taes fram for bruk igjen.

My Image

Slik ser mine utvalgte stoffer ut,,,

My Image

Og slik er det ferdige resultatet

My Image
My Image
My Image


Her er en kunde som har arvet en minkkåpe fra sin bestemor, som hun ikke var så veldig begeistret for.
Så hun kom til meg og lurte på hva som kunne gjøres, for å forvandle denne kåpen til en enklere modell med et mer moderne snitt.
Dette er den opprinnelige kåpen:

My Image

Og her er det ferdige resultatet, sammen med et snertent pannebånd, hvor jeg lagde en fiks og nesten usynlig knepping i skjøten. Jeg ville ikke benytte strikk, da det har lett for å bli ukomfortabelt å gå lenge med. 

My Image
My Image

December 2016
Her for et par uker siden hadde jeg et koselig oppdrag litt utenom det vanlige.
En kunde ønsket å få sydd en litt spesiell dåpskjole til sin 3mnd. gamle datter, utifra brudekjolen sin. Og på en slik måte at dåpskjolen beholdt en vesentlig del av stilen og utsmykningen til brudekjolen.
For å løse et slikt oppdrag, kreves det ikke så rent lite hjerne-gymnastikk, for å få alt til å stemme. Er ikke bare, bare, å krympe en brudekjole ned til en dåpskjole for en baby, når både blonder og pynt skal skaleres ned. Men for en koselig jobb med alle prøvingene på den vesle jenta. Nedenfor kan du se bilder av den opprinnelige brudekjolen. og resultatet av all jobbingen med å lage denne vakre dåpskjolen.

My Image
My Image
My Image
My Image
My Image
My Image

Oktober / November 2016
Nå har det ikke vært noen oppdateringer her siden sommerferien. Sannelig ikke lett å få tiden til å strekke til, blant alle oppdrag fra mine trofaste kunder :-)
Julehøytiden nærmer seg raskt, og med den, mange kunder med antrekk som behøver justering og tilpasning.
Nedenfor er det en kjole jeg lagde for en god kunde av meg i forrige måned.

My Image
My Image

Juli 2016
Denne uken var jeg endelig ferdig med den ene av to nydelige ullkåper jeg skreddersyr for en kunde fra Nesodden. Hun var ikke helt fornøyd med passform / design på de kåpene hun kunne finne i Oslo, og ønsket seg et par skreddersydde kåper. Så jeg har designet to flotte men litt forskjellige kåper spesielt for henne. Denne kåpen har jeg sydd i sort kashmir ull, med vattert for, stor hette med pelskant og ekstra dype lommer slik at den skal være skikkelig god og varm når det er kaldt og surt utendørs.

My Image
My Image
My Image
My Image

Juni 2016
Her et sommerlig antrekk jeg ble ferdig med i dag. Sydd etter kundens ønsker, basert på bilder hun hadde av et lignende antrekk.

My Image

Juni 2016
Mange som skal gifte seg til St.Hans,,,,
Ja, helt klart, etter 17.mai har det vært en jevn strøm av brudekjoler som skal tilpasses til den store dagen.
Og mange av de som kommer nå, har blitt anbefalt av mine eksisterende kunder,,,, noe jeg synes jeg er veldig hyggelig å høre. :))
Inne i mellom alle kjolene syr jeg i tillegg en del plagg som jeg designer / tegner selv. Ullkåper, kjoler, skjørt, og ikke minst turndrakter til rytmisk gymnastikk for min datter.
Ja, travle dager,,,,,,,, jeg har faktisk aldri hatt mer å henge fingrene i..

My Image
My Image

Mai 2016
Mai er en særdeles hektisk måned her i systuen min. Bunader, brudekjoler, dresser +++,,,,, som skal passe perfekt til brylluper, konfirmasjoner, 17. mai osv….. Er ikke bare kvinner som er opptatt av hvordan plaggene passer. Som dere ser under, er det også mange menn som er innom her med dressjakker og bukser osv. som behøver tilpasning. Og så mange vakre bunader,,,, har nå fått litt lyst til å sy en til meg selv og datteren min til neste års 17.mai :))

My Image
My Image

Våren 2016
Flere av mine kunder har nydelige gamle bunader som behøver litt tilpasning før 17.de mai. Det er en fryd for meg å se det flotte håndverket som er nedlagt i disse draktene opp gjennom tidene. Og for mange av de yngre, er ballkjolene skiftet ut med russe-dresser.

My Image
My Image

Vinteren 2016
Januar og Februar er tydeligvis tiden for ball,,,
siden så mange har vært innom med ballkjolen sin etter nyttår. Flotte kjoler som behøver litt justering for å sitte perfekt til årets store ball.

My Image
My Image

November 2015
Denne morsomme “softien” sydde jeg for den unge datteren til en kunde. Hun ønsket seg en kanin å ha som bamse i sengen sin. Og det fikk hun….
Se flere bilder av softies her….

My Image

Jeg har en tenåringsjente som er aktiv innen RG (rytmisk gymnastikk). Etter å ha designet og sydd et par drakter for henne for noen år siden, fikk jeg mange forespørsler fra andre foreldre om å sy drakter for jentene deres også. Her kan du se noen av de draktene jeg selv har designet og sydd for RG utøvere i Kiev de siste årene.
For alle draktene har jeg kun benyttet stoffer av absolutt høyeste kvalitet. Slik at drakten tåler bruk over lang tid, uten å bli fillete og stygg. Av krystaller for dekorasjon har jeg alltid benyttet de beste, som Swarowski, men også Preciosa enkelte ganger.
Og jeg forsøker alltid å planlegge og utføre alt arbeid på en slik måte at det er mulig å justere draktens størrelse og dekorasjoner på en relativt enkel måte i fremtiden.
Ta gjerne kontakt med meg om du har planer og ønsker om en ny drakt som er laget helt etter din smak og som passer perfekt. Dersom du har behov for justering, omsøm, reparasjon, av drakten du allerede har, eller for en brukt drakt du kunne tenke deg å få tilpasset, så kan jeg hjelpe deg med det og.
Sjekk prislisten min her….